Vandskæring

Præcis skæring AF EMNER i alle materialer

Vandskæring giver nøjagtig skæring i alle faste materialer: Stål, aluminium, rustfrit, plast, granit mv. Pladestørrelser op til 2000x4000mm og 1-120 mm godstykkelse.

 
vandskaering-banner.jpg
 

KT Stålindustri har 20 års erfaring med vandskæring og råder over to CNC-styrede vand-skærere. De kører via programstyring og giver en præcis og effektiv formgivning. Maskinerne er enkle at programmere og passer sig selv med minimal bemanding 

Vandstråleskæring kan klare opgaver, hvor laserskæring og plasmaskæring ikke længere er ideelt. Vandskæreren tager over ved godstykkelse omkring 10-15 mm og op til 30-40mm samt når der skal skæres konturer eller i materialer, som ikke kan skæres med laser og plasma fx marmor, glas og plast. 

  • Pladestørrelse (mm): 4000x2000
  • Godstykkelse (mm): ca. 1-40 afhængig af materiale
  • Flotte skæreflader og høj præcision
  • Dobbelt skærehovede for effektiv serieproduktion
  • Fleksibel: Effektiv til både enkeltstyk, små og mellemstore serier
  • Abrasiv skæring i hårde materialer fx sort stål, rustfrit stål, aluminium, kobber, messing, marmor mv.
  • Vandstråleskæring i bløde materialer fx plast, gummi, skum, fiber

Ingen varmepåvirkning

Fordelene ved vandskæring frem for laser- og plasmaskæring er mange. Ved vandskæring undgår man eksempelvis varmepåvirkning af de materialer, der skæres. Derved undgår man risikoen for hærdning i skærezonen og skævheder forårsaget af overfladespændinger. Herudover er snitfladen på et vandskåret emne så fin, at man i langt de fleste tilfælde undgår yderligere bearbejdning af materialet. Sidst men ikke mindst er metoden yderst miljøvenlig, da der kun bruges vand og sand i skæringsprocessen.

Langsom men selvkørende proces

Vandskæring kan være en forholdsvis langsom proces sammenlignet med laserskæring og plasmaskæring. Vi har kompenseret for dette ved at sørge for at vandskærermaskinerne kan kører ubemandet i lange perioder. Det gør at vi kan reducerer de samlede omkostninger markant. I praksis betjener én operatør i dag begge vores vandskærere, vores plasmaskærer og vores to styrede save.

Skæring i hårde og bløde materialer

Vores vandskæringsanlæg arbejder med to former for vandstråleskæring. Til bløde materialer, som for eksempel gummi, plastik og fibermaterialer, anvendes en ren vandstråle. Ved skæring af hårde materialer, som for eksempel stål, keramik, titanium, granit og aluminium, anvendes en abrasiv vand-jetstråle, hvor der vandskæres med en blanding af vand og meget finkornet sand.

Læs mere om hvilke maskiner vi har til rådighed under maskinpark