Hurtigere og flottere afgratning, slibning og afrundning af skarpe kanter

Vi har opgraderet vores automatiske afgratnings- og slibemaskine til en større model med digital styring. Det betyder, vi nu kan tilbyde endnu bedre og mere konsistent finish på pladeprodukter skåret på vores laserskæring, plasmaskæring eller vandskæringsmaskiner. 

Klik her hvis du er interesseret i KT Stålindustris tilbud indenfor pladebearbejdning

Maskinen kan slibe og afgrate både aluminium, rustfrit, stål og alle andre metaller. Den nye maskine er desuden bygget, så udskiftning af slibebørster og bånd til forskellige materialer går meget hurtigt sammenlignet med andre maskiner. Det har været afgørende for vores valg af maskinen, da vi med vores fokus på hurtig og billig fremstilling af mindre til mellemstore serier stiller produktionen om flere gange dagligt.

Flot finish behøver ikke være dyrt

I mange brancher stilles der høje krav til finish og håndteringsvenlighed for tyndpladeemner. Det kan nemt bliver en meget væsentlig udgift for det samlede emne, hvis det skal foregå helt eller delvist manuelt. Med en automatisk afgratning og slibemaskine reduceres omkostningerne markant. Desuden får man med de nyeste maskiner med styring sikkerhed for et ensartet produkt og fjerner risikoen for variation fra produktion til produktion.

I KT Stålindustri er finishing et fokusområde for vores pladeproduktion, og vi ved hvordan vi rammer præcis det kvalitetsniveau, der kræves af det pågældende produkt. Vi har fx store kunder indenfor interiør og møbelfremstilling til privat- og erhvervsmæssige formål. De stiller meget høje krav både hvad angår æstetik og funktionelle krav som hygiejne, arbejdsmiljø og håndteringsvenlighed.

Hurtigere, større og bedre

Afgratningsmaskinen er en model MD5 fra COSTA. Maskinen er leveret fra Rønde Industriteknik, som også leverede KT Stålindustris første maskine. 

Den nye afgratningsmaskine ser på overfladen næsten identisk ud med den gamle, men som med så meget andet, ligger djævelen i detaljen. De nye egenskaber er:

  • Flere børster giver en bedre afgratning samtidigt med hurtigere gennemløbstid
  • Digital styring giver mulighed for at gemme indstillinger til bestemte produkter, så man fjerner risikoen for variation fra produktion til produktion
  • Indstillingerne kan nu styres i 1/100 mm frem for 1/10, så slibninger bliver helt perfekte
  • Nyt børstesystem gør det meget lettere at skifte børster, så eksempelvis omstilling mellem stål, rustfrit og aluminium sænkes fra 20 min. til under 5 min.
  • Større bredde giver plads til større emner og flere emner, så fleksibiliteten og produktiviteten øges
 

Del artiklen med dit netværk: